skafferiet för den medvetne!
Mata kroppen hållbart - invändigt och utvändigt!
 
Picture
Citron-Lakrits glass
Mumsig och svalkande glass gjord på kokossocker!
8 port


1 dl Crearome kokossocker
3 äggulor
1-3 tsk Crearome lakritspulver
5 ½ dl standardmjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk Crearome havssalt
1 dl färskpressad citronsaft
4 droppar Crearome citron eko

Vispa socker, äggulor och lakrits pösigt. Koka upp mjölk och grädde och dra sen av kastrullen från plattan. Blanda under omrörning långsamt ner äggulesmeten i gräddmjölken. Tillsätt salt och värm till 85 grader eller tills blandningen tjocknar något, men det får inte koka. Kyl ner direkt i iskallt vattenbad t ex i diskhon. Sila smeten genom finmaskig sil och ställ i kylskåp i minst 1 timme eller gärna över natten. Blanda i citronjuice och eterisk olja och kör därefter i glassmaskin tills den är tjockflytande och krämig. Fördela i formar t ex kaffekoppar och frys i minst 3 timmar. Ta ut en stund före servering och strö ev över lite havssaltflingor och dekorera med bär. För ett ännu krämigare resultat kan mjölk bytas ut mot grädde.

 
Picture
Kladdkaka glutenfri med mandel!

En supergod kaka som även kan användas som odelad tårtbotten med grädde över hela eller som garnityr!

150 g smör
4 dl kokossocker (eller vanligt socker)
1 kryddmått salt
1 msk äkta vaniljpulver
3/4 dl kakao
1 dl mandelmjöl
1 rågad dl kokosmjöl
3 ägg
2 dl vispgrädde

Smält smöret. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smält smör och äggen. Rör hastigt ihop till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm diameter. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter i 150 grader ugnsvärme. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på tårtbitarna Garnera med t ex jordgubbar eller hallon.
(Istället för bakplåtspapper så går det bra med smör och mandelmjöl!)

Här har jag gjort en sommartårta av kladdkakan! Jättegod!



Eko food - populär mat