Den nya läran om raw food är inte helt enkel. Många råvaror kan inte tas fram utan att upphettas över 42 grader tyvärr. vegetabiliska oljor och fetter är ett exempel på råvaror där det blir svårt om man vill hålla sig till sanningen!
Rå Kakao Nibs - Perfekta att blanda i olika müslibland-ningar tillsammans med eller enbart med torkad frukt, olika nötter och frön, som pumpafrön, solroskärnor mm. Strö gärna nibsen över filen eller gröten, blanda dem i salladen, eller förhöj, garnera och dekorera desserter och bakverk med dem! Du kan också använda dem i olika sorters smoothies, vid bakning osv. I en del recept hittar man rostade chokladnips sötade med agavesirap. Detta kan du enkelt göra själv i ugnen. Rosta dem inte för kraftigt bara. De rostade nipsen blir också fina som garnering på desserter mm. En somrig jordgubbstårta med rostade och sötade chokladnips över... mums! En egen-påhittad dessert som jag verkligen gillar är en blandning av 1 dl creme fraiche, 1 msk kakao nibs, 1 tsk acaipulver, lite flytande honung om så önskas eller rå agave sirap. Rör ihop, häll i små portionsglas och garnera med lite kakao nibs! Toppen!
Rå kakaopulver - Det råa kakaopulvret används på samma sätt som vanligt kakaopulver. Ihop med t ex kokossocker till den varma chokladen , till kokosbollar, till chokladpudding och andra desserter och till bakning mm. Värdefulla näringsämnen i chokladen har bibehållits i större utsträckning! Rå kakao används självklart till olika rawfoodsrecept som ska vara hälsosamt på många olika sätt.