skafferiet för den medvetne!
Mata kroppen hållbart - invändigt och utvändigt!
 
Picture
Kladdkaka glutenfri med mandel!

En supergod kaka som även kan användas som odelad tårtbotten med grädde över hela eller som garnityr!

150 g smör
4 dl kokossocker (eller vanligt socker)
1 kryddmått salt
1 msk äkta vaniljpulver
3/4 dl kakao
1 dl mandelmjöl
1 rågad dl kokosmjöl
3 ägg
2 dl vispgrädde

Smält smöret. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smält smör och äggen. Rör hastigt ihop till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm diameter. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter i 150 grader ugnsvärme. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på tårtbitarna Garnera med t ex jordgubbar eller hallon.
(Istället för bakplåtspapper så går det bra med smör och mandelmjöl!)

Här har jag gjort en sommartårta av kladdkakan! Jättegod!





Leave a Reply.


Eko food - populär mat