Kladdkaka glutenfri med mandel!
En supergod kaka som även kan användas som odelad tårtbotten med grädde över hela eller som garnityr!
150 g smör
4 dl kokossocker (eller vanligt socker)
1 kryddmått salt
1 msk äkta vaniljpulver
3/4 dl kakao
1 dl mandelmjöl
1 rågad dl kokosmjöl
3 ägg
2 dl vispgrädde
Smält smöret. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smält smör och äggen. Rör hastigt ihop till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm diameter. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter i 150 grader ugnsvärme. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på tårtbitarna Garnera med t ex jordgubbar eller hallon.
(Istället för bakplåtspapper så går det bra med smör och mandelmjöl!)
Här har jag gjort en sommartårta av kladdkakan! Jättegod!
En supergod kaka som även kan användas som odelad tårtbotten med grädde över hela eller som garnityr!
150 g smör
4 dl kokossocker (eller vanligt socker)
1 kryddmått salt
1 msk äkta vaniljpulver
3/4 dl kakao
1 dl mandelmjöl
1 rågad dl kokosmjöl
3 ägg
2 dl vispgrädde
Smält smöret. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smält smör och äggen. Rör hastigt ihop till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm diameter. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter i 150 grader ugnsvärme. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på tårtbitarna Garnera med t ex jordgubbar eller hallon.
(Istället för bakplåtspapper så går det bra med smör och mandelmjöl!)
Här har jag gjort en sommartårta av kladdkakan! Jättegod!