Vi har sammanfattat eko food, super food och rawfood mm till ett eget begrepp: Good food!
Good food är gott, bra och sunt!
Nedan hittar Du allt vi valt att lägga i Fokus nu!
Här kan du låta dig inspireras, få kunskap, samla recept, köpa råvarorna Du behöver och mycket annat!

I fokus: Kokosolja virgin eko från Crearome

En underbar "uppfinning" från moder jord! Användbar till så mycket, godsaker, stekning, bakning, hudvård... Finns från 100 gram och uppåt! På bilden visas 500 gram.
Lägg en klick kokos i kaffet och låt den smälta! Ger fin mättnadskänsla och är välgörande för Din kropp! Kokos innehåller laurinsyra som sägs vara bra för immunförsvaret! Laurinsyra hittar man rikliga mängder av i bröstmjölk!
Lägg en klick kokos i kaffet och låt den smälta! Ger fin mättnadskänsla och är välgörande för Din kropp! Kokos innehåller laurinsyra som sägs vara bra för immunförsvaret! Laurinsyra hittar man rikliga mängder av i bröstmjölk!
![]() Rödbetspulver - en riktigt antioxidantrik nyttokälla med bland annat värdefull nitrat, folsyra samt en mängd vitaminer som C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Under Recept & Tips hittar Du bland annat en fin rödbetssmoothie som även kan användas som sås till äggsallad, rödbetssallad mm.
![]() I tidningen Hälsa tipsar den Ayurvediska häslorådgivaren Peter Ljungsberg om att vi ska "frossa i kryddor" för att hålla hälsan! Han tipsar om sin stärkande kryddblandning
STÄRKANDE KRYDDBLANDNING 5 tsk Gurkmeja 6 tsk mald Fänkål 3 tsk mald Koriander 3 tsk mald Spiskummin 2 tsk mald Ingefära 1 tsk mald Svartpeppar 1/4 tsk Kanelpulver Man kan ta 1 tsk av denna blandning utrörd i t ex 1 msk kokosolja, och sedan använda den till ris och potatis eller i grytor mm. Du hittar alla malda kryddorna samt kokos virginolja i vår webshop eller i våra butiker! I samma nummer av tidningen Hälsa skriver Homeopaten Maj-lis Hagenmalm om olika immunbooststips. Fläderblomste är ett av hennes heta tips! Hon menar att en kopp på morgonen och en på kvällen kan lindra och motverka en pågående förkylning. Teet har en slemlösande effekt och sätter fart på cirkulationen. Fläderblommor hittar du här Kokossocker
Ett läckert socker som kommer från den vackra kokosblommans näringsrika nektar, är lite kolafärgat och smakar lite karamellkola. (Smakar absolut inte kokos). Värdefullt är att kokossockret har ett lågt GI (glykemiskt index) på 35 och innehåller högre halter av antioxidanter än vanligt socker. Det är ett alldeles utmärkt alternativ till vanligt socker i olika typer av matlagning, bakning, tillagning av desserter, till hemlagad varm choklad och som sötning av te och kaffe mm. |
![]() Rå choklad
Nibs och pulver 100 % Rå kakaopulver - Det råa kakaopulvret används på samma sätt som vanligt kakaopulver. Ihop med t ex kokossocker till den varma chokladen , till kokosbollar, till chokladpudding och andra desserter och till bakning mm. Värdefulla näringsämnen i chokladen har bibehållits i större utsträckning! Rå kakao används självklart till olika rawfoodsrecept som ska vara hälsosamt på många olika sätt. Rå Kakao Nibs - Perfekta att blanda i olika müslibland-ningar tillsammans med eller enbart med torkad frukt, olika nötter och frön, som pumpafrön, solroskärnor mm. Strö gärna nibsen över filen eller gröten, blanda dem i salladen, eller förhöj, garnera och dekorera desserter och bakverk med dem! Du kan också använda dem i olika sorters smoothies, vid bakning osv. I en del recept hittar man rostade chokladnips sötade med agavesirap. Detta kan du enkelt göra själv i ugnen. Rosta dem inte för kraftigt bara. De rostade nipsen blir också fina som garnering på desserter mm. En somrig jordgubbstårta med rostade och sötade chokladnips över... mums! En egen-påhittad dessert som jag verkligen gillar är en blandning av 1 dl creme fraiche, 1 msk kakao nibs, 1 tsk acaipulver, lite flytande honung om så önskas eller rå agave sirap. Rör ihop, häll i små portionsglas och garnera med lite kakao nibs! Toppen! Stevia - naturligt sötningsmedel
Stevia utvinns ur en växt som odlas i Sydafrika och den är mycket sötare än vanligt socker, men med ett lågt GI och inga kalorier. Stevia måste doseras mycket varsamt, annars uppkommer en bismak. Doseringen är riktigt, riktigt låg. Det handlar om knivsuddar etc. Det finns numera choklad att köpa som är sötad enbart med stevia där man inte kan märka någon skillnad gentemot vanliga chokladpraliner och chokladkakor! Det tycker jag är fantastiskt! Kokosmjöl![]() Kokosmjöl - fritt från gluten!
Med kokosmjöl kan du baka glutenfria kakor och bröd, fixa glutenfria såser osv. Du ska halvera mängden vetemjöl i receptet när du använder kokosmjöl! En härlig tårta beserad på en glutenfri kladdkaka med kokosmjöl syns på bilden! Receptet hittar du på Recep & Tips! |