skafferiet för den medvetne!
Mata kroppen hållbart - invändigt och utvändigt!
 
Picture
Kokospannkakor med bär & vanilj
2 msk kokosmjöl
1 ägg
2 äggvitor
1/2 tsk bakpulver
knappt 1 dl valfria bär frysta eller färska
1 tsk kokossocker
1 knivsudd äkta vaniljpulver
1 litet krm Himalayasalt
1 krm aronia pulver

Vispa ihop alla ingredienserna och stek härliga pannkakor på stekpanna med lite kokosolja virgin.
Det blir ca 2 pannkakor.

 
ChiliBrownies RAWFOOD

Heta och läckra med extra chokladöverdrag…..

4 dl valnötter
1/2 dl kakao
10 dadlar
salt
en nypa cayenne
3 tsk chilipulver

Garnering:
Chili
Valnötter

Chokladsås:
1 dl kokosolja (kokosfett)
3 msk agavesirap
2 msk kakaopulver

Kör valnötterna i matberedaren tills de blir finmalda. Tillsätt kakao, salt, chilipulver och cayennepeppar och kör igen. Tillsätt dadlar och kör tills det blir en röra som du kan forma till runda brownies eller trycka ut i en form. eventuellt smaka av med mer chili för starkare smak. Om du vill, pudra mer chilipulver över och gar- nera med valnötter. Gör kokosoljan flytande i ett vat- tenbad. Rör samman ingredienserna till chokladsåsen. Ringla över browniesen. Ställ in i kylen så chokladsåsen stelnar. Om du lade röran i en form, skär i fyrkanter innan du serverar.

 
Supergod pannacotta utan gelatin!
Så här gör Du!
Koka upp 3 dl vispgrädde tillsammans med en knivsudd av Crearomes eko vaniljpulver samt en knivsudd Crearomes kardemummapulver. Tag kastrullen från plattan och vispa i 1,5 tsk Crearomes Carragenpulver med 75 ml socker. Vispa hela tiden tills smeten tjocknat och kokat upp. Häll den vaniljgula tjocka gräddsmeten i en form, t ex gratängform, inte allför liten och låt svalna lite innan du kyler den i kylen. Tag frysta jordgubbar ca 1 liter eller lite mer och värm upp i en kastrull. Tillsätt 0,5 ml Crearomes Carragenpulver under kraftig vispning samt en knivsudd Crearomes grönpepparpulver och ca 1 dl socker. Låt kokoa upp under omrörning och häll sedan äver den stelnade pannacottan. Pannacottan kan självklart också hällas upp i glas eller dessertskålar och toppas med jordgubbssmeten som bildar ett vackert gelé när det stelnat. 


Eko food - populär mat