Ingredienser för 6 portioner
1 vaniljstång Crearome Eko
2 dl vispgrädde eko
2 dl mjölk eko
1 dl strösocker (alt. kokossocker Crearome)
4 äggulor
Gör så här:
1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter.
Ta upp vaniljstången och låt svalna.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölken. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, då skär den sig. Kyl såsen!
Servera såsen till t ex en nybakad äppelpaj!
1 vaniljstång Crearome Eko
2 dl vispgrädde eko
2 dl mjölk eko
1 dl strösocker (alt. kokossocker Crearome)
4 äggulor
Gör så här:
1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter.
Ta upp vaniljstången och låt svalna.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölken. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, då skär den sig. Kyl såsen!
Servera såsen till t ex en nybakad äppelpaj!