skafferiet för den medvetne!
Mata kroppen hållbart - invändigt och utvändigt!
 
Picture
mjölk & glutenfri
Ingredienser:
5 stora fasta aromatiska äpplen
1 tsk kanelpulver eko Crearome
1 tsk florsocker
1 vaniljstång eko Crearome
1½ dl hirsflingor
75 g mjölkfri vit choklad
1 dl pistagenötter - osaltade
50 g kallpressad kokosfett Crearome
(med eller utan smak)

Gör så här:
Skala och klyfta äpplena och lägg dem i en ugnsfast form, smord med lite kokosfett. Blanda kanel, florsocker och inkråmet i vaniljstången och strö detta över äpplena.

Grovhacka nötterna och grovriv chokladen. Blanda ihop allt till smultäcket och fördela över äpplena. Grädda i 200⁰C ca 30 minuter tills kakan fått fin färg.
Servera ljummen med lite glass eller vaniljsås.


 
Picture
Ingredienser för 6 portioner
1 vaniljstång Crearome Eko
2 dl vispgrädde eko
2 dl mjölk eko
1 dl strösocker (alt. kokossocker Crearome)
4 äggulor

Gör så här:
1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter.
Ta upp vaniljstången och låt svalna.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölken. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, då skär den sig. Kyl såsen!
Servera såsen till t ex en nybakad äppelpaj!


Eko food - populär mat